Ff een momentje voor mezelf. Ik vis de SKOzoK crème, van het kerstpakket, uit mijn tas en begin rusteloos te smeren. Altijd enigszins te gulzig in het gebruik, waardoor het wat tijd kost, tot het goed ingetrokken is. Het verslag van Anne, dat open staat op het scherm, moet dus even wachten. Anders wordt mijn toetsenbord  een smeerboel. Ik had natuurlijk ook gewoon wat minder kunnen pakken. Maar dames (en misschien ook de heren?) hebben jullie ‘m al gebruikt? Veel of weinig pakken… het resulteert telkens in een paar minuten extra pauze.

Even mijmer ik via het SKOzoK kerstpakket terug naar mijn jeugd. Toen we nog iedere week een kaarsje aan staken op de adventskrans. Tegenwoordig hebben we de adventskalender, met te openen deurtjes. Op die manier kan de wat ongeduldigere wachter, zichzelf dagelijks wat opfleuren.
Door privé omstandigheden kreeg ik mijn SKOzoK kerstpakket, na de feestdagen. Ik heb dus niet kunnen testen of ik de ruggengraat heb, om netjes iedere dag te wachten, tot het volgende vakje open mag.

Het is maar goed dat ik de verantwoordelijkheid niet heb gekregen, voor de inkoop van dit aardige eindejaarscadeau. Dat bedrijf waar het vandaan komt heeft vast een zodanig assortiment om uit te kiezen, dat mijn toch al drukke brein op tilt zou slaan. Vervolgens  zouden er welzeker, net zoveel vakjes in de doos moeten, als er dagen zijn naar kerst. Dat zou een duur grapje worden voor ons bestuur. Ik zou natuurlijk een soort bouwpakket kunnen geven. Bijvoorbeeld van een geraamte. Dat zou toch eigenlijk in iedere klas aanwezig moeten zijn! Zeker weten dat ik dan makkelijk alle vakjes kan vullen, als we de onderdelen apart inpakken. Ik bedenk me dat het misschien wat luguber is om een geraamte cadeau te geven met kerst. Dan toch liever een bioscoop bon die ik met een vriendin deel. In plaats van, met een geraamte op de bank kijkend naar Home Alone 83.

Volgens mij is het toch met voorbedachte rade, die Skozok crème. Ondertussen heb ik namelijk al enige tijd ontspanning en mijn gedachten bij hele andere zaken dan het werk. Een soort van mini-Zen-momentje. Ik kijk naar de crème. Zal ik nog een beetje nemen? Nee! Je gaat dat verslag schrijven. Beheers je!
Maar eerst zet ik nog snel de slogan op een memootje.
Skozok Krème Opdat zorgeloos ontspannen Kan.

(onderwijs serie: Daar houd ik van!)