De laatste schoolweek komt onze directeur met een verrassend present en bijpassend gedicht. Een handig opbergtasje voor op vakantie. Als je ze allemaal op een rij ziet, lijkt het de ‘Happy Socks’ serie van praktische tasjes. Van blije bolletjes tot appeltjes en uiltjes. Een fijne vakantie. Stop er iets moois in.
De meeste SKoZAKken zitten nog vol met zorgen, drukte over lesrooster, planningen, te lezen groepsplannen en onderzoeken, in te richten lokalen, stress, spanning en…. eindelijk vakantie.

Dan gaan de SKoZAKken op reis. Naar Italië, Kroatië, Frankrijk, Roemenië, Terschelling of de eigen tuin. De ‘Happy ZAKs’ veroveren de wereld. Zichzelf vullend met wandelen, zwemmen, lekker eten, een terras in Italië, klimmen in de bergen, een wijntje bij de zee. Opstaan zonder moeten en slapen gaan wanneer je wilt. Genieten van vrienden, geliefden en familie, van natuur en feestjes. Alles gaat in de tas. Handig.

Bij thuiskomst brengt de inhoud ons weer even terug naar alle fijne momenten. Het bonnetje van dat heerlijke restaurantje aan het Griekse marktplein. De dennennaaldjes die stiekem mee zijn gereisd, als herinnering aan de wandeling in de bergen. Het knarsende zand van het strand onderaan in het hoekje in de naad.

Ik klop hem uit en vouw hem netjes op.
Vervolgens vul ik hem met een kilo frisse nieuwe plannen. Een ton glimlachjes voor mijn collega’s, de kinderen en de ouders. Een berg starten zonder oordeel en een flinke tros pret.

Het past er allemaal makkelijk in want…
Ik mag zelf kiezen wat en of ik iets in mijn SKoZAK stop.

Wat zit er in die van jou?

Fijn schooljaar!

Jereviki www.reviki.com