‘Hé, lief Zonnetje in de hemel, nu je daar bent…kun je misschien iets voor ons regelen? We willen al zolang een kindje.’
Dat onze oudste dochter vervolgens, direct na dit hemelse verzoek aan telt, is op zich al  buitengewoon wonderlijk.

Op de verjaardag van de toekomstige mama, Angel, wordt bekend gemaakt of het een meisje of een jongen is. En daar hebben ze een ludieke manier voor bedacht.
Aanstaande papa Rocky, steekt buiten een vuurwerkfakkel aan. De kleur tijdens het branden en het rookpluimpje aan het einde, gaan het geslacht verklappen.

Waarschijnlijk gebaseerd op de traditie van het kiezen van de paus. Als  er een nieuwe paus gekozen moet worden, sluiten ze een heleboel bisschoppen bij elkaar op in het Vaticaan. En pas als ze weten wie de nieuwe geestelijk leider wordt, mogen ze er weer uit. Dat het gelukt is, is te zien aan de witte rookpluim die uit de schoorsteen komt.
Gelukkig worden wij niet opgesloten, maar zitten wel gezellig bij elkaar.  En de procedure duurt ook geen dagen of (soms) zelfs weken, zoals binnen de katholieke kerk.
Nee, binnen een paar minuten wordt onze nieuwsgierigheid bevredigd.

De fakkel brandt. Het duurt ons veel te lang. We denken blauw te zien. Nee Roze. Hè groen? Oranje? Aanstaande papa raakt een beetje geïrriteerd. Alle kleuren van de regenboog komen voorbij en het eindigt met een grijs rookpluimpje.
‘Wat een nepfakkel!’ roept Rocky.
‘Wat is ‘t?’ Vragen wij.
‘Ik ga een klacht indienen bij dat bedrijf!’ roept ie verbolgen.
‘Ja, maar wat is ’t nou?’ vragen we allemaal.
’T is toch belachelijk!’ zegt paps
‘ WAT IS HET? EEN JONGEN OF EEN MEISJE?’ roepen we met z’n allen.

En dan komt de verlossing.
’Het is een meisje!’ zegt ie geërgerd en zielsgelukkig tegelijk.
Iedereen is blij verheugd.

Papa Rocky loopt de schuur in om de verpakking te zoeken, zodat hij dat bedrijf eens de les kan lezen. Angel, kijkt bedremmeld en zegt  voorzichtig. ‘Sorry, ik heb per ongeluk een Bengaalse pijl gekocht.’

Je kunt veel creatieve ideeën vinden op het internet, om het geslacht van het toekomstige kind bekend te maken.
Maar zo origineel als deze, een mislukte fakkel, heb ik nergens gevonden.
Dit zo gewenste meisje, draagt nu al een bijzonder verhaal met zich mee.