BFF’s op je 50e. Het kan!
BFF= Best Friend Forever.
Ik hoor ‘t regelmatig bij ons in de middenbouw. Een BFF is een vriendinnetje dat je voor altijd trouw blijft. Dat kan betekenen. Voor dit schooljaar, voor deze maand, of totdat je iets onaardigs doet. En dat kan dan weer binnen een halfuur zijn.
En om dan rond je 50e dit fenomeen aan den lijve te ondervinden, is echt supergaaf.

Zomaar plots hebben we besloten om met 3 vrouwen naar een schrijfcursus op een berg in Spanje te gaan. Een bijna onbereikbare plek die zelfvoorzienend is qua water, voedsel en niet te vergeten WIFI. Ze hebben een eigen WIFI paal!
Om er weg te komen ben je een dik halfuur bezig, om over smalle slingerende zandweggetjes de berg af te rijden. En dan sta je in een pietluttig, nikszeggend  dorpje. Met bushalte! En daar liggen de kansen.
Na een aantal schrijfdagen gaan mijn reisgenoten, cq BFF’s, op pad naar een stad in de buurt.
Ik blijf achter op de berg. Ben niet zo’n winkelaar. Heb zelfs een bloedhekel aan winkelen!
Na een aantal uren komen ze terug met verhalen, veel giebels en een presentje voor mij. Omdat we immers BFF’s zijn! En die geven elkaar altijd kettinkjes en armbandjes, met de meest verheven teksten en liefdesverklaringen.
In een lieflijk met vlinders, geprinte papieren zakje zit een cadeau, dat me tot tranen roert.
Een enkelbandje! Met prachtige blauwgekleurde steentjes. Als ik hem om doe, schiet ik helemaal vol. Hoe krijgen ze het klaar om de kleur zo te matchen. Prachtig bij mijn blauwgekleurde spataders die mijn volledige rechteronderbeen beslaan! Ze hebben zelf ook enkelbandjes gekocht. Nu zijn we (in de) echt verbonden als BFF’s.

Afgelopen zomer pakte ik met weemoed mijn geschenk van toen. Ondertussen heb ik mijn spataders laten behandelen. De jeuk is daardoor weg. Helaas heeft de blauwe kleur daardoor plaats gemaakt voor roestig bruine vlekken, die totaal niet passen bij mijn BFF enkelbandje. Ik wil mijn spataders terug!
Of… Tijd voor een nieuwe terracotta kleur sieraad. Meiden we moeten echt weer een keer samen een weekje weg. Love you! BFF’s, Kiss kiss, Forever , etc, etc