In between vriendjes gaan DJ en ik in de zomervakantie, het nachtleven van Knokke onveilig maken.
Met een tentje, waar nog geen dwerg in rechtop kan staan, belanden we op een camping.
Camping is een groot woord.
Een hobbelig knollenveld, met een wit afgebladderd betonnen kot, dat volgens de smoezelige plattegrond de sanitaire voorzieningen voorstellen.
Kom dan maar eens onberispelijk voor de dag als pubermeiden.
DJ heeft het sanitair goedgekeurd met de blijde mededeling: ‘Er is een aansluiting voor je Föhn’
Inderdaad één van mijn prioriteiten als tiener.
Dat er alleen koud water uit de roestige douchekoppen komt, heeft ze wijselijk achterwege gelaten.
Eten koken we op een één pits toestelletje. Dus een éénpansmaaltijd is het hoogst haalbare. Gelukkig is DJ een absoluut wonder, als het gaat om kokerellen. Ze gooit met zekere hand, ingrediënten bij elkaar, die mij als leek verontrusten. Uiteindelijk is de spaghetti verrukkelijk!
Vervolgens koken we op dezelfde pit wat water, zodat we de afwas kunnen doen. Nou ja . We?
DJ doet de afwas. Niet omdat ik lui ben, maar omdat zij altijd extreem veel energie heeft. Ik mag vast gaan douchen.

Als ik uiteindelijk op mijn zwarte pumps, over het weiland, terug kom bij ons petieterig tentje, is DJ nergens te bekennen. Heel verstandig! Die heeft me vast zojuist horen gillen, toen ik de kraan open draaide. En staat nu na te gniffelen onder een ijskoude douche. Iets waar bikkel DJ geen probleem mee heeft.
Met mijn rood velours minirokje zet ik me voor de tent. De zon is bijna weg. Verlichting is hier op de camping nog niet gerealiseerd. En ondertussen vriezen mijn tenen bijna vast aan de binnenkant van mijn pumps.
Dan zie ik de volle afwasbak met drijvende spaghetti. Die moet nog leeggegooid in de toilet! Of achter de tent? Of….?

Gadverdamme smeerkees! Je bent net in de douche geweest en de spaghetti drijft er nog in!’ zegt DJ
Maar ik heb nou wel warme voeten.’  Is mijn repliek.

(DJ sinds 1983)