Natuurlijk hebben wij, net als alle opa’s en oma’s, het mooiste kleinkind dat er bestaat!
Haar ouders hebben haar niet voor niets Knapperd genoemd.
En Knapperd en haar ouders hebben ambities?
Sinds deze week kan ze zwaaien. Ze zwaait niet als een regulier 8-maandertje; de vingertjes in en uitklappend.
Knapperd wuift als een klein koninginnetje. Vanuit haar polsje draait, het open geklapte handje, sierlijk van links naar rechts. Ze kan het met beide handen. Helemaal klaar om in een koets plaats te nemen en het volk toe te wuiven.
Ze wuift naar alles en iedereen. Het is de eerste wuifweek, dus er moet stevig geoefend worden. Ze wuift naar de poes, naar de vlinder en ook naar de heg. De heg? Wij dichten Knapperd een vooruitziende blik toe. Misschien wordt die heg nog een keer weggehaald en als dan daar haar prins voorbij komt, heeft ze in ieder geval in die richting geoefend.
Ze gaat later, waarschijnlijk ook paardrijden met haar prins. Dat oefent ze in de nek van papa Jacob. Ze pakt hem stevig vast bij zijn krullen. ‘Doet het pijn?’ vragen we hem, als Knapperd stralend de ‘teugels’ nog eens ferm aantrekt. ‘Nee, hoor!’ zegt Jacob geruststellend. Hij wil het toekomstige geluk van zijn dochter niet in de weg staan.
Even later wordt haar ‘Olvarit A La Carte 8mnd Rund Stroganoff met Veldgroenten en Tijm’ geserveerd. Ik verzin dit niet! Zo staat het op het potje!
Knapperd zit in haar ‘troon’ op tafel en maakt overduidelijk, dat de ‘gouden’ lepel best wat sneller heen en weer kan, tussen haar majestueuze mondje en het ‘zilveren’ bakje.
Tussen alle happen door, zet ze haar spraaktraining voort. Dat spetterend blazen met boven en onderlip, met een mond vol, is een puntje waar aan gewerkt moet worden.
Laat de heg nog maar even staan, Jacob en Annabel.