(DJ sinds 1983)

Mijn ideale reispartner is iemand die de weg belangrijker vindt dan het doel.
Want als er bij iemand ‘op zeker’ geen navigatie ingebouwd is in de hersenpan, dan is dat wel bij mij.
Misschien zit het er wel ergens, maar is die grijze-cellen-app niet geactiveerd.
Als ik een richting in ga, kom ik onderweg van alles tegen wat me van het padje brengt.
Een kledingzoektocht in de stad met mij, vraagt daarom van mijn winkelpartner veel begrip.
Gelukkig ziet mijn vriendinnetje DJ de lol er wel van in.

We lopen een winkel in. Ik kijk doelgericht rond, want ik heb een hekel aan shoppen. Vandaag moet ik slagen, aangezien we helemaal vanuit Valkenswaard, met de bus naar de grote stad, Eindhoven, zijn gegaan, om onszelf in zomers goed te hijsen. Omdat ik deze martelgang eens per seizoen genoeg vind, speur ik als een roofdier de rekken af.
Als we weer naar buiten gaan, laat DJ me hoffelijk voorgaan. Hier had bij mij een belletje moeten gaan rinkelen. Want DJ loopt altijd voorop.
De volgende winkel in. Ik heb al snel gezien of er wel of niet iets aardigs te koop is. Dus de gemiddelde bezoektijd per winkel is zo’n 5 a 10 minuten.
Ik neem alleen de route naar de paskamer als ik 99% zeker ben, dat het tot een koop gaat leiden. Ondertussen hebben we praatjes voor tien, over véél belangrijkere zaken dan kleding.
Na 5 winkels ben ik er helemaal klaar mee en zeg: ‘ We hoeven de volgende keer niet helemaal met de bus naar de stad. Ze hebben hier in alle winkels hetzelfde hangen!
Waarop DJ me ongegeneerd begint uit te lachen, daarbij op haar dijen kletsend. Ze komt niet meer bij en maakt de andere winkelaars met handgebaren duidelijk , dat ik de oorzaak ben van zoveel leut.
Als ze weer kan praten verklaart ze: ‘Logisch! Je loopt al de hele tijd op en neer tussen twee winkels.

DJ heeft me al heel wat keren de weg kwijt zien raken. Ze loopt steeds weer met me mee op mijn nieuwe pad.